FRANCZYZA


Myślisz o franczyzie w gastronomii? Mamy dla Ciebie sprawdzone rozwiązanie.
Nie potrzebujesz doświadczenia w gastronomii! Zostaw nam kontakt do siebie, a my się odezwiemy.







Carat Kebab to sieć lokali z tradycyjnym kebabem w nowoczesnej odsłonie.

W menu Carat Kebab znajdują tradycyjne kebaby, a także autorskie i nowoczesne propozycje smakowe. Każdy kebab można zamówić na cienkim cieście, na grubym lub w misce (bowl). Do wyboru mamy rzemieślnicze mięso lub wegański zamiennik mięsa o smaku kurczaka. Wszystkie sosy i produkty robione sa codziennie w lokalu.

 

Informacje dla Franczyzobiorcy:

Wsparcie dla Franczyzobiorcy

  • Pomoc przy wyborze odpowiedniej lokalizacji.

  • Koordynacja wykonania kompletnego projektu technologicznego gotowego do odbioru przez Sanepid oraz wsparcie podczas remontu i adaptacji.

  • Dostęp do artykułów spożywczych produkowanych na wyłączność dla sieci

  • Zapewnienie ciągłej logistyki dostaw większości towarów spożywczych wraz z rabatami sieci bezpośrednio do lokalu.

  • Procedury operacyjne oraz standardy działania i obsługi klienta.

  • Szkolenie Franczyzobiorcy oraz personelu i przekazanie wszystkich receptur i technologii.

  • Wspólnie z Franczyzobiorcą otwieramy lokal i pomagamy w pierwszych dniach działalności.

  • Pomoc w zaplanowaniu pierwszej dostawy i planowanie następnych dostaw.

  • Zaplanowanie kampanii reklamowej związanej z uruchomieniem restauracji oraz wspieranie akcji reklamowych organizowanych przez franczyzobiorców na rynkach lokalnych.

  • Prowadzenie w imieniu i na rzecz Franczyzobiorcy stałej akcji marketingowej kanałami internetowymi, social media, e-mail, SMS, push'e w Aplikacji Mobilnej oraz obsługa rabatów.

  • Bieżącą obsługę przez przypisanego opiekuna.

 

Modele współpracy i suma inwestycji:

Model „dark kitchen” – w ramach istniejącej restauracji (ok. 18 – 21 tys. zł netto):

Jeżeli prowadzić już restaurację i chcesz rozszerzyć swoją ofertę o kebab, to możesz to zrobić w ramach oferty „dark kitchen”

  • Kwota inwestycji składa się z 2 kluczowych elementów kosztowych: 

  • Koszt około 15 tys. zł netto (wyposażenie kuchni i akcesoria).  Sprzęt kuchenny można nabyć w kredycie bankowym lub w leasingu (leasing dostępny jest dla osób prowadzących działalność gospodarczą od min. 3 miesięcy).

  • Koszt pierwszego zatowarowania lokalu około 6 tys. zł netto: artykuły spożywcze, napoje, opakowania oraz artykuły pomocnicze.

Model „delivery” tylko na dostawy (ok. 41-46 tys. zł netto):

  • Kwota inwestycji składa się z 4 kluczowych elementów kosztowych: 

  • Koszt około 30 tys. zł netto (wyposażenie kuchni i akcesoria).  Sprzęt kuchenny można nabyć w kredycie bankowym lub w leasingu (leasing dostępny jest dla osób prowadzących działalność gospodarczą od min. 3 miesięcy).

  • Koszt remontu i adaptacji lokalu 5 - 10 tys. zł netto. Dokładną kwotę remontu i adaptacji można oszacować dopiero po zapoznaniu się ze stanem technicznym lokalu. Kwota zależy od stanu technicznego lokalu oraz od tego czy była w nim wcześniej prowadzona działalność gastronomiczna, a także od tego czy w lokalu jest istniejąca instalacja wentylacji i klimatyzacji.

  • Koszty związane z wynajmem lokalu: a.) należy liczyć się z kaucją zabezpieczającą umowę najmu w wysokości od 1 do 3 wartości czynszu, b.) czynszem podczas remontu lokalu (przeważnie właściciele lokali godzą się na tzw. "wakacje czynszowe" na okres remontu) c.) ewentualnym wynagrodzeniem pośrednika rynku nieruchomości (jeżeli za jego pośrednictwem został znaleziony lokal)

  • Koszt pierwszego zatowarowania lokalu około 6 tys. zł netto: artykuły spożywcze, napoje, opakowania oraz artykuły pomocnicze.

Model z obsługą gości w lokalu i "delivery" (ok. 76-110 tys. zł netto):

  • Kwota inwestycji składa się z 5 kluczowych elementów kosztowych: 

  • Koszt około 30 tys. zł netto (wyposażenie kuchni i akcesoria).  Sprzęt kuchenny można nabyć w kredycie bankowym lub w leasingu (leasing dostępny jest dla osób prowadzących działalność gospodarczą od min. 3 miesięcy).

  • Koszt około 30-40 tys. zł netto na wyposażenie sali konsumpcyjnej: stoły, krzesła, dekoracje, lampy, tablety, identyfikacja wizualna wewnętrzna i zewnętrzna, zabudowa baru, akcesoria funkcjonalne. Kwota zależna  jest od powierzchni i stanu technicznego lokalu. 

  • Koszt remontu i adaptacji lokalu 10 - 35 tys. zł netto. Dokładną kwotę remontu i adaptacji można oszacować dopiero po zapoznaniu się ze stanem technicznym lokalu. Kwota zależy od stanu technicznego lokalu oraz od tego czy była w nim wcześniej prowadzona działalność gastronomiczna, a także od tego czy w lokalu jest istniejąca instalacja wentylacji i klimatyzacji.

  • Koszty związane z wynajmem lokalu: a.) należy liczyć się z kaucją zabezpieczającą umowę najmu w wysokości od 1 do 3 wartości czynszu, b.) czynszem podczas remontu lokalu (przeważnie właściciele lokali godzą się na tzw. "wakacje czynszowe" na okres remontu) c.) ewentualnym wynagrodzeniem pośrednika rynku nieruchomości (jeżeli za jego pośrednictwem został znaleziony lokal)

  • Koszt pierwszego zatowarowania lokalu około 6 tys. zł netto: artykuły spożywcze, napoje, opakowania oraz artykuły pomocnicze.

Model „food truck” – w ramach istniejącej restauracji (ok. 150 – 180 tys. zł netto):

Propozycja dla osób chcących prowadzić swój punkt z kebabem w profesjonalnej przyczepie gastronomicznej.

  • Kwota inwestycji składa się z 2 kluczowych elementów kosztowych: 

  • Koszt nowej, w pełni gotowej do zarejestrowania i działania przyczepy gastronomicznej z homologacją to około 150 – 180  tys. zł netto).  Przyczepę można nabyć w kredycie bankowym lub w leasingu (leasing dostępny jest dla osób prowadzących działalność gospodarczą od min. 3 miesięcy).

  • Koszt pierwszego zatowarowania lokalu około 6 tys. zł netto: artykuły spożywcze, napoje, opakowania oraz artykuły pomocnicze.

Finalna kwota inwestycji zależy głównie od stanu technicznego lokalu oraz od tego czy w lokalu była wcześniej prowadzona działalność gastronomiczna.  Podane kwoty inwestycji należy traktować orientacyjnie. Finalna kwota może być niższa lub wyższa od wstępnych założeń. Warto zatem wybierać lokale po gastronomii.

W przypadku osób/firm ubiegających się od dotację na start nowej firmy pomagamy przy wypełnieniu wniosków. Istnieje możliwość zrobienia wstępnej koncepcji technologii wybranego lokalu przed podpisaniem umowy franczyzowej. Wstępna koncepcja technologii pozwoli Franczyzobiorcy wspólnie z firmą remontową oszacować koszty adaptacji lokalu. Koszt wstępnej koncepcji technologii to 299 zł netto.

 

Opłaty:

  • Jednorazowa opłata wstępna: 7 tys. zł netto (Księga Standardów, przepisy kulinarne, szkolenia, koordynacja projektów, wizualizacja sali konsumpcyjnej, koordynacja remontu, pomoc w zamówieniach, uruchomienie lokalu).

  • Miesięcznie abonamenty do zewnętrznych partnerów około 545 zł netto (system sprzedaży POS, terminal płatniczy, dedykowana muzyka bez opłat ZAIKS, systemy operacyjne IT itp.).

  • Bieżąca miesięczna opłata franczyzowa w % od miesięcznego obrotu netto.

 

Podstawowe wymagania sieci:

  • Minimalna liczba mieszkańców – 10 tys.

  • Lokal w centrum miasta w otoczeniu biurowo-mieszkaniowym, ulicach handlowych, na terenie dużych osiedli lub w galeriach handlowych.

  • Wymagana powierzchnia: Model „delivery” tylko dostawy: 25 - 45 m2, Model z obsługą gości: 35-150 m2.

  • Od Franczyzobiorcy nie wymagamy doświadczenia w gastronomii.

  • Osoby zainteresowane podjęciem współpracy proszone są o wypełnienie i wysłanie formularza kontaktu.

Osoby zainteresowane podjęciem współpracy proszone są o wypełnienie i wysłanie formularza kontaktu.

Zapraszamy do współpracy!

Carat Kebab
96-300 Żyrardów
ul. Nowy Świat 18a

Telefon tylko do spraw związanych z Franczyzą.
mob: +48 501 101 009

Indywidualne spotkania informacyjne odbywają się w Warszawie lub Żyrardowie.
www.facebook.com/CaratKebab

 

 

Wybierz restaurację