Myślisz o franczyzie w gastronomii? Mamy dla Ciebie sprawdzone rozwiązanie. Nie potrzebujesz doświadczenia w gastronomii! Zostaw nam kontakt do siebie, a my się odezwiemy.
Carat Kebab to lokale z tradycyjnym kebabem w nowoczesnej odsłonie.
W menu Carat Kebab znajdują tradycyjne kebaby, a także autorskie i nowoczesne propozycje smakowe. Każdy kebab można zamówić w oryginalnym lawaszu, na grubym tureckim cieście lub w misce jako sałatkę. Do wyboru mamy rzemieślnicze mięso własnej produkcji z autorskimi mieszankami przypraw: wołowo-baranie z całymi płatami baraniny, z kurczaka (pierś + udka) oraz wegański zamiennik mięsa o smaku kurczaka. Obydwa rodzaje pieczywa to nasza autorska receptura i są one dostępne jedynie w lokalach Carat Kebab. Wszystkie sosy robione są codziennie w lokalu na bazie świeżych ziół.
Informacje dla Franczyzobiorcy:
Wsparcie dla Franczyzobiorcy
Pomoc przy wyborze odpowiedniej lokalizacji.
Koordynacja wykonania kompletnego projektu technologicznego gotowego do odbioru przez Sanepid oraz wsparcie podczas remontu i adaptacji.
Dostęp do artykułów spożywczych produkowanych na wyłączność dla sieci
Dostęp od pierwszego zamówienia do dużych rabatów firmy na artykuły spożywcze, napoje i opakowania
Dostęp do rabatów od prowizji % pobieranej przez portale zamówień on-line
Pełna integracja systemów zamówień on-line dla Klientów z naszym systemem sprzedażowym. Gotowe zamówienie od Klienta w ciągu kilkudziesięciu sekund od jego złożenia jest wydrukowane oraz wyświetlone na urządzaniach dla kucharzy.
Zapewnienie ciągłej logistyki dostaw większości towarów spożywczych wraz z rabatami sieci bezpośrednio do lokalu.
Procedury operacyjne oraz standardy działania i obsługi klienta.
Szkolenie Franczyzobiorcy oraz personelu i przekazanie wszystkich receptur i technologii.
Wspólnie z Franczyzobiorcą otwieramy lokal i pomagamy w pierwszych dniach działalności.
Pomoc w zaplanowaniu pierwszej dostawy i planowanie następnych dostaw.
Zaplanowanie kampanii reklamowej związanej z uruchomieniem restauracji oraz wspieranie akcji reklamowych organizowanych przez franczyzobiorców na rynkach lokalnych.
Regularne i ciągłe tworzenie indywidualnych filmów reklamowych, zgodnych z bieżącymi trendami oraz sesji zdjęciowych z modelami w lokalu Franczyzobiorcy.
Prowadzenie w imieniu i na rzecz Franczyzobiorcy stałej akcji marketingowej we wszystkich popularnych portalach Social Media, e-mail, SMS, push'e w Aplikacji Mobilnej oraz obsługa rabatów.
Bieżącą obsługę przez przypisanego Opiekuna Sieci.
Modele współpracy i suma inwestycji:
Model „delivery” tylko na dostawy (ok. 41-46 tys. zł netto):
Kwota inwestycji składa się z 4 kluczowych elementów kosztowych:
Koszt około 30 tys. zł netto (wyposażenie kuchni i akcesoria). Sprzęt kuchenny można nabyć w kredycie bankowym lub w leasingu (leasing dostępny jest również dla nowych firm - wymagana wplata 20% wartości przedmiotów leasingu).
Koszt remontu i adaptacji lokalu 5 - 10 tys. zł netto. Dokładną kwotę remontu i adaptacji można oszacować dopiero po zapoznaniu się ze stanem technicznym lokalu. Kwota zależy od stanu technicznego lokalu oraz od tego czy była w nim wcześniej prowadzona działalność gastronomiczna, a także od tego czy w lokalu jest istniejąca instalacja wentylacji i klimatyzacji.
Koszty związane z wynajmem lokalu: a.) należy liczyć się z kaucją zabezpieczającą umowę najmu w wysokości od 1 do 3 wartości czynszu, b.) czynszem podczas remontu lokalu (przeważnie właściciele lokali godzą się na tzw. "wakacje czynszowe" na okres remontu) c.) ewentualnym wynagrodzeniem pośrednika rynku nieruchomości (jeżeli za jego pośrednictwem został znaleziony lokal)
Koszt pierwszego zatowarowania lokalu około 6 tys. zł netto: artykuły spożywcze, napoje, opakowania oraz artykuły pomocnicze.
Model z obsługą gości w lokalu i "delivery" (ok. 66-151 tys. zł netto):
Kwota inwestycji składa się z 5 kluczowych elementów kosztowych:
Koszt około 40 tys. zł netto (wyposażenie kuchni i akcesoria). Sprzęt kuchenny można nabyć w kredycie bankowym lub w leasingu (leasing dostępny jest również dla nowych firm - wymagana wplata 20% wartości przedmiotów leasingu).
Koszt około 10-50 tys. zł netto na wyposażenie sali konsumpcyjnej: stoły, krzesła, dekoracje, lampy, tablety, identyfikacja wizualna wewnętrzna i zewnętrzna, zabudowa baru, akcesoria funkcjonalne. Kwota zależna jest od powierzchni i stanu technicznego lokalu.
Koszt remontu i adaptacji lokalu 10 - 55 tys. zł netto. Dokładną kwotę remontu i adaptacji można oszacować dopiero po zapoznaniu się ze stanem technicznym lokalu. Kwota zależy od stanu technicznego lokalu oraz od tego czy była w nim wcześniej prowadzona działalność gastronomiczna, a także od tego czy w lokalu jest istniejąca instalacja wentylacji i klimatyzacji.
Koszty związane z wynajmem lokalu: a.) należy liczyć się z kaucją zabezpieczającą umowę najmu w wysokości od 1 do 3 wartości czynszu, b.) czynszem podczas remontu lokalu (przeważnie właściciele lokali godzą się na tzw. "wakacje czynszowe" na okres remontu) c.) ewentualnym wynagrodzeniem pośrednika rynku nieruchomości (jeżeli za jego pośrednictwem został znaleziony lokal)
Koszt pierwszego zatowarowania lokalu około 6 tys. zł netto: artykuły spożywcze, napoje, opakowania oraz artykuły pomocnicze.
Model FOOD TRUCK – (ok. 115 tys. zł netto):
Propozycja dla osób chcących prowadzić swój punkt z kebabem w profesjonalnej przyczepie gastronomicznej.
Kwota inwestycji składa się z 2 kluczowych elementów kosztowych:
Koszt nowej, w pełni gotowej do zarejestrowania i działania przyczepy gastronomicznej z homologacją to około 115 tys. zł netto). Do kosztów przyczepy należy doliczyć transport we wskazane miejsce (transport własny lub przez zewnętrzną firmę), koszty urządzań kasowo-fiskalnych tj. kasę fiskalną i tablety sprzedażowe
Przyczepę można nabyć w kredycie bankowym lub w leasingu. Leasing dostępny jest również dla nowych firm - wymagana wplata 20% wartości przedmiotów leasingu.
Koszt pierwszego zatowarowania to około 6 tys. zł netto: artykuły spożywcze, napoje, opakowania oraz artykuły pomocnicze.
Podsumowanie Modeli: Finalna kwota inwestycji zależy głównie od stanu technicznego lokalu oraz od tego czy w lokalu była wcześniej prowadzona działalność gastronomiczna. Podane kwoty inwestycji należy traktować orientacyjnie. Finalna kwota może być niższa lub wyższa od wstępnych założeń, głównie ze wzglęu na stan techniczny lokalu. Warto zatem wybierać lokale po gastronomii.
W przypadku osób ubiegających się od dotację na start nowej firmy pomagamy przy wypełnieniu wniosków. Leasing dostępny jest również dla nowych firm - wymagana wplata 20% wartości przedmiotów leasingu. Istnieje możliwość zrobienia wstępnej koncepcji technologii wybranego lokalu przed podpisaniem umowy franczyzowej. Wstępna koncepcja technologii pozwoli Franczyzobiorcy wspólnie z firmą remontową oszacować koszty adaptacji lokalu. Koszt wstępnej koncepcji technologii to 299 zł netto.
Opłaty:
Jednorazowa opłata wstępna: 7 tys. zł netto (Księga Standardów, przepisy kulinarne, szkolenia, koordynacja projektów, wizualizacja sali konsumpcyjnej, koordynacja remontu, pomoc w zamówieniach, uruchomienie lokalu).
Miesięcznie abonamenty do zewnętrznych partnerów około 545 zł netto (system sprzedaży POS, terminal płatniczy, dedykowana muzyka bez opłat ZAIKS, systemy operacyjne IT itp.).
Bieżąca miesięczna opłata franczyzowa w % od miesięcznego obrotu netto.
Podstawowe wymagania sieci:
Minimalna liczba mieszkańców – 10 tys.
Lokal w centrum miasta w otoczeniu biurowo-mieszkaniowym, ulicach handlowych, na terenie dużych osiedli lub w galeriach handlowych.
Wymagana powierzchnia: Model „delivery” tylko dostawy: 25 - 45 m2, Model z obsługą gości: 45-180 m2.
Od Franczyzobiorcy nie wymagamy doświadczenia w gastronomii.
Osoby zainteresowane podjęciem współpracy proszone są o wypełnienie i wysłanie formularza kontaktu.
Zapraszamy do współpracy!
Carat Kebab
96-300 Żyrardów
ul. Nowy Świat 18a
Telefon tylko do spraw związanych z Franczyzą.
mob: +48 501 101 009